alle kategorier

Forside>Kunde support>Nyheder

Forståelse af akustisk lækagedetektion

Tid: 2021-05-08 Hits: 65

Hvad er lydene af vandlækager?
Vand lækker i underjordiske rør under tryk kan give mange forskellige lyde:
● “Hiss” eller “Whoosh” fra rørvibrationer og reduktion af åbningstryk
● “Sprøjt” eller “Babbling Brook” lyder fra vand, der strømmer rundt om røret
● Hurtige "bankende / dunkende" lyde fra vandspray rammer jordhulrummet
● Små "klirrende" lyde af sten og småsten, der hopper ud af røret
“Hiss” eller “Whoosh” lyden, som ofte lyder som konstant statisk støj, er den eneste, der altid er til stede ved lækager i rør med 30 psi eller højere vandtryk. De andre lyde er måske ikke til stede, og de er normalt ikke så høje. Så vi beslutter "Er der en lækage?" ved at lytte efter "Hiss" eller "Whoosh."


Hvilke faktorer påvirker disse lyde?
Der er flere faktorer, der påvirker lydstyrken og frekvensområdet for lydene fra vandlækager, der transmitteres på rørene og transmitteres til overfladen af ​​jorden:
● Vandtryk i røret
● Rørmateriale og rørdiameter
● Jordtype og jordkomprimering
● Jorddybde over røret
● Overdækning: græs, løs jord, asfalt, betonplade osv.
Lækagelydens styrke eller intensitet er direkte proportional med vandtrykket inde i røret (op til en grænse):
 P [OKB1G} [XYPQZZCPHL4LJA

Lydintensitet (lydstyrke) vs. vandtryk
Metalrør, såsom jernledninger, kobbertjenester og stålrør, transmitterer vandlækage, der er højere og højere frekvens end PVC-rør eller asbestcementrør. Kendskab til rørmaterialet er således vigtigt.
Rør med stor diameter, uanset om de er PVC, beton, stål eller jern, transmitterer meget mindre lyd fra vandlækager end rør med lille diameter. Og rør med stor diameter sender lyde med lavere frekvens end rør med lille diameter.
Sandjord og meget løs jord, især over en nybegravet rørledning, overfører ikke lyden af ​​vandlækager meget godt, og heller ikke vandmættede jordarter som myrer og sumpe. Hård, komprimeret jord transmitterer lyden af ​​vandlækager bedst. Jord absorberer lyden af ​​vandlækager meget hurtigt. Lækage i vandlinjer, der kun er 3 eller 4 fod dybe, er meget lettere at høre på jordens overflade end lækager i dybere linjer. Ved 7 eller 8 fod dyb er det kun meget store lækager med godt vandtryk, der producerer nok støj til at blive hørt på overfladen.
Endelig gør grunddækslet, uanset om det er en asfaltgade, løs snavs, betonplade eller græsplæne, også en vigtig forskel. Hårde gadeoverflader og betonplader resonerer med lyden af ​​vandlækagen, og lækagen kan høres i 5 til 10 fod eller mere på hver side af vandrøret. Græsplæner og løse snavsoverflader tilbyder ikke en sådan resonerende pladelignende overflade, og deres overfladevariationer gør fast kontakt vanskeligere.
tilbage til toppen af ​​siden

Hvordan rejser lækage lyde på rør?
Metalrør, især jernledninger mellem 6 tommer og 12 tommer, kobbertjenester og stålrør transmitterer lyden af ​​vandlækager i hundreder af fødder i alle retninger. Asbestcementrør og PVC-rør transmitterer ikke lydene næsten lige så langt.
Afstande transmitteret for "Hiss" eller "Whoosh" lyde fra vandlækager er en funktion af rørets diameter såvel som rørmaterialet:

Rørmateriale og diameter Afstand lyde Kør i 2 GPM lækage ved 60 PSI
 6 tommer støbejernsrør 600 til 1000 fod
 12 tommer støbejernsrør 400 til 800 fod
 24 tommer støbejernsrør 200 til 400 fod
 6 tommer vekselrør 400 til 800 fod
 12 tommer vekselrør 300 til 500 fod
 24 tommer vekselrør 100 til 300 fod
 6 tommer PVC-rør 200 til 300 fod
 12 tommer PVC-rør 100 til 200 fod
 24 tommer PVC-rør 50 til 100 fod
Kendskab til rørmaterialet og diameteren er således vigtig for at vide, hvor langt lækagelyden kan overføres langs rørvæggene

Hvordan rejser lækage lyde gennem jord?
Jord absorberer vandlækage lyder meget hurtigt:
Jord absorberer de høje frekvenser i større grad end de lave frekvenser. Ved en lækage i et rør 6 ft dybt er "Hiss" eller "Whoosh" lyden svag og "dæmpet", dvs. kun de lavere frekvenser høres. For en lækage i et rør dybt 3 ft er lyden højere og lidt højere i frekvens.
TLL6O~XS7PV_2C31XOYXOW2

opmåling

"Landmåling" er det udtryk, der anvendes til at lytte efter vandlækager, når der ikke er tydelige beviser, som vand, der strømmer på gaden. Hver brandhane, ventil og servicelinie er et muligt sted at høre lyden af ​​vandlækager:
8G {BZBY} MHV $ LGNEJ [{BONJ

Da lydene bevæger sig bedre på rørvæggene end gennem jorden, skal du altid lytte til hydranterne, ventilerne og målerne først. Når du kommer tættere på lækagen, bliver lyden højere. Til sidst skal du beslutte, hvilke to af disse placeringer der er de højeste. Nu er du klar til "Water Leak Pinpointing."